Turun konservatorio

Näytä valikko

Moni­puolinen musiikki­oppi­laitos

Turun konservatorio on noin tuhannen musiikin opiskelijan tiivishenkinen yhteisö ja myös yksi merkittävä kulttuuripalvelujen tuottaja Varsinais-Suomen alueella.

Turun konservatorio toimii musiikkiopistona ja voit opiskella musiikkia joko tavoitteellisesti tasolta toiselle edeten tai omaan tahtiin.

Tarjoamme myös toisen asteen ammatillista koulutusta, jonka suuntautumisvaihtoehtoina voit valita useita eri musiikkityylejä, soittimia, säveltämistä ja musiikkiteknologiaa.

Mahdollisuus yhteismusisointiin ja esiintymiseen on tarjolla kaikille oppilaille ja opiskelijoille erilaisissa kuoroissa, orkestereissa ja monissa pienemmissä kokoonpanoissa.

Kumppanuuksista mahdollisuuksia opiskelijalle

Oppilaitoksemme tekee aktiiviista yhteistyötä myös useiden paikallisten yhteistyökumppanien kanssa, joita ovat muun muassa:

  • Turun filharmoninen orkesteri
  • Laivaston soittokunta
  • Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia
  • Puolalanmäen musiikkilukio
  • Alueen perusopetuksen musiikkiluokat ja -opistot

Konservatoriolla on lisäksi yhteistyösopimuksia monen turkulaisen elävää musiikkia tarjoavan ravintolan kanssa.

Muusikkomme esiintyvät vuosittain yli 400 tapahtumassa niin konservatorion omissa tiloissa kuin konserttipaikoissa Suomessa ja ulkomailla.

Säveliä yli puolen vuosisadan ajan

Aloitimme toimintamme vuonna 1962 Turun musiikkiopistona. Vuonna 1978 nimeksemme tuli Turun konservatorio. Oppilaitoksellamme on opetus- ja kulttuuriministeriön luvat toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja taiteen perusopetuksen tarjoamiseen.

Nykyisissä tiloissamme Varvintorin taideoppilaitoskampuksella olemme toimineet vuodesta 1994. Rakennus on historialtaan vanha köysitehdas ja telakkahalli. Sen uudistustyöstä musiikin areenaksi ja opinahjoksi vastasi LPR-arkkitehdit – sama toimisto, joka myöhemmin suunnitteli Helsingin musiikkitalon. Tilamme on palkittu muun muassa Vuoden teräsrakenne -palkinnolla.

Löydät meidät noin kahden kilometrin etäisyyden päästä Turun ydinkeskustasta, osoitteesta Linnankatu 60. Katso tarkemmat saapumisohjeet tästä.