Turun konservatorio

Näytä valikko

Anne Vähäkuopus

tuntiopettaja piano

anne.vahakuopus@turunkonservatorio.fi

Anne Vähäkuopus opiskeli Salon musiikkiopistossa Esko Reiman oppilaana sekä Turun konservatoriossa ja Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksessa opettajinaan Marketta Kosonen ja Jukka Juvonen. Opiskeluaikoinaan hän osallistui myös Hui-Ying Liu-Tawaststjernan sekä Eero Heinosen mestarikursseille, Ilmo Rannan lied-kurssille ja lukuisille kamarimusiikkikursseille mm. Philippe Müllerin, Timo Hanhisen ja Osmo Vänskän johdolla.

Vähäkuopus on opettanut Vakka-Suomen, Paimion, Naantalin ja Ruskon musiikkiopistoissa. Lisäksi Sinfoniakuoro Chorus Cathedralis Aboensis on ollut tärkeä osa hänen elämässään jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

“Minua kiinnostaa pienten pianistien opettamisessa erityisesti yhteisöllisyyden merkitys sekä oppilaan aito kohtaaminen. Kahta samanlaista tuntia ei ole, oppiminen etenee kunkin oppilaan omista lähtökohdista käsin. Koen olevani etuoikeutettu saadessani tutustua uusiin, innokkaasti opintonsa aloittaviin lapsiin. Toisaalta pitkä, vuosiakin kestävä opettaja-oppilas suhde rikastuttaa työtäni ja elämääni.”
– Anne Vähäkuopus