Olet tässä: Info > EsittelyTurun konservatorio


Turun konservatorio on monipuolinen musiikkioppilaitos, joka tarjoaa toiseen asteen
ammatillista koulutusta ja toimii lisäksi musiikkiopistona. Konservatoriossa voi opiskella tavoitteellisesti tasolta toiselle klassista musiikkia, pop/jazzmusiikkia, kansanmusiikkia, improvisointia, sävellystä ja musiikkiteknologiaa. Yhteismusisointia on tarjolla kaikille oppilaille ja opiskelijoille kuoroissa, orkestereissa ja monissa pienemmissä kokoonpanoissa.

Turun konservatorio on noin 1000 oppilaan, opiskelijan ja henkilöstön yhteisönä merkittävä kulttuuripalvelujen tuottaja. Konservatorion oppilaat ja opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 400 eri tapahtumassa konservatoriossa sekä monissa paikoissa Turussa, muualla Suomessa ja ulkomailla.

Turun konservatorion yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia, Laivaston soittokunta, Turun filharmoninen orkesteri, Puolalanmäen musiikkilukio ja perusopetuksen musiikkiluokat sekä lähialueen musiikkiopistot. Turun konservatoriolla on sopimuksia koulutusyhteistyöstä monen turkulaisen elävää musiikkia tarjoavan ravintolan kanssa.

Historiaa

Konservatorio aloitti vuonna 1962 Turun musiikkiopistona. Vuonna 1978 nimeksi tuli Turun konservatorio. Turun konservatorion kannatusyhdistys ry:llä on opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämisluvat toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa ja taiteen perusopetuksessa.

Turun konservatorio on toiminut käytössään olevissa tiloissa Varvintorin taideoppilaitoskampuksella vuodesta 1994 lähtien. Entisen köysitehtaan ja telakkahallin uudistustyö konservatorioksi on palkittu mm. Vuoden teräsrakenne -palkinnolla. Työn suunnitelleen LPR-arkkitehtien myöhempiä kohteita on esimerkiksi Helsingin musiikkitalo.

Tervetuloa Turun konservatorioon!