Olet tässä: Orkesterit ja Kuorot > Kitarissimo!Kitarissimo!

Tulevia esiintymisiä:

KITARAORKESTERIT HIRVENSALON TAIDEKAPPELISSA
Su 23.4.2017 klo 13.30

KITARAORKESTERIEN KEVÄTKONSERTTI
La 6.5. klo 15 Sigyn-salissa

Useista elokuvista tuttu tango Por Una Cabeza

Kitarissimo! on Turun konservatorion uusin, syksyllä 2014 toimintansa aloittanut kitaraorkesteri. Kitarissimo!ssa soittavat kitaristit ovat harrastuksessaan pidemmälle ehtineitä, noin lukioikäisiä ja tätä vanhempia soittajia. Lähtötasona on kitaran PT3-tasosuoritus.

Kitarissimo! soittaa Piazzollan musiikkia konsertissa 10.4.2016
Kitarissimo!-orkesterissa soittajat pääsevät tutustumaan musiikkiin laajemmin kuin soolosoittajina ja soittamaan myös länsimaisen taidemusiikin helmiä kitaraorkesterille sovitettuna. Mukana ohjelmistossa on myös kevyempää cross-over -musiikkia ja elokuvamusiikkia. Aiemman orkesterisoittokokemuksen luomaa yhteissoittotaitoa pyritään hiomaan yhä korkeammalle tasolle ja konserteissa koetaan yhdessä esiintymisen iloa.

Kitarissimo! soittaa J.S.Bachin Airin
Kitarissimo!n on tarkoitus tarjota väylä soittoharrastuksen jatkamiseen senkin jälkeen, kun kitaristi on käynyt läpi opintonsa eikä hän enää käy soittotunneilla. Näin orkesteri vuosien kuluessa kasvaa sosiaaliseksi ja musiikillliseksi yhteisöksi samaan tapaan kuin monet kuorot. Orkesteriin voi tulla mukaan myös Turun konservatorion ulkopuolinen kitaristi, jos soitto-ja nuotinlukutaidot ovat riittävällä, noin PT3-kurssia vastaavalla tasolla. Tarvittaessa järjestetään koesoitto.

Kitarissimo lukuvuonna 2015-2016 (klikkaa kuva isommaksi):Pidemmän aikavälin suunnitelmissa on laajentaa orkesterin käytössä olevien erikoiskitaroiden määrää entisestään ja näin tuoda kitaristienkin orkesterisoittoon vielä lisää siihen olennaisena kuuluvaa soinnillista rikkautta.

Sakura Sakura (preparoiduille kitaroille) kevätkonsertissa 15.5.2016

 
Kitarissimo!a johtaa Tuomas Kourula, tuomas.kourula(ät)turunkonservatorio.fi. Orkesteri harjoittelee keskiviikkoisin klo 17.30-19.00 konservatorion auditoriossa. 

Kitarissimo!lla on omat sivut osoitteessa kitarissimo.com - käy katsomassa ja kommentoimassa!

Kitarissimo! keväällä 2015:
kitarissimo 2015