Olet tässä: Opetus > Klassinen kitaraKlassisen kitaran opiskelu Turun konservatoriossa

Kitara on suosittu, monipuolinen ja ilmaisuvoimainen soitin, joka sopii niin konserttisaleihin, leirinuotiolle kuin kotisoittoonkin – kitaran sointi ei häiritse naapureita tai muita perheenjäseniä kerrostalossakaan, mutta kiehtoo kuulijat rikkaudellaan ja kauneudellaan. Soiton aloittaminen ei vaadi suuria taloudellisia panostuksia: kunnollisen alkuvaiheen oppilasinstrumentin saa jo parilla sadalla eurolla.

Turun konservatorion opiskelijat Samuel Järvinen ja Johannes Pulkkinen soittavat Hirvensalon Taidekappelissa syksyllä 2015:
Konservatoriossa annetaan klassisen kitaransoiton opetusta, mutta tunneilla opetellaan myös soinnuilla säestämisen perusteita. Opinnoissa noudatetaan musiikin laajaa oppimäärää, jossa opintoihin kuuluvat soittotuntien lisäksi kitaraorkesterissa soitto, tasosuoritukset ja musiikin perusteiden opiskelu. Kitaristit pääsevät myös esiintymään säännöllisesti järjestetyissä konserteissa halukkuutensa mukaan. 
 
Kitara mielletään usein soittimeksi, jota soitetaan yksin, mutta konservatoriossa yhteismusisointi on tärkeä osa kitaransoiton opiskelua. Talossa toimii kolme kitaraorkesteria ja orkesterisoitto kuuluukin jokaisen kitaristin opintoihin. Lähes kaikki kitaristit soittavat lisäksi erilaisissa pienemmissä kamarimusiikkikokoonpanoissa jossakin vaiheessa opintojaan.

Kitaraorkestereista löydät lisää tietoa niiden omilta sivuilta: Kitaramestarit, Kitarasankarit ja Kitarissimo! Lisäksi vuosittain järjestetään Suuri kitaraorkesteri, projekti, jossa kaikki kitaristit pääsevät soittamaan yhdessä suuressa orkesterissa:


 
Soitonopetusta annetaan Turun konservatoriossa tasolta toiselle edistyen ensin perustasolla, sitten musiikkiopistotasolla ja ammatillisessa peruskoulutuksessa. Aikuisia soittajia palvelevat aikuis- ja erikoisosastot. 

Kitaristien ikähaitari onkin laaja: nuorimmat soittajat ovat alle kouluikäisiä, vanhimmat aikuisia. Suurin osa aloittajista on juuri kouluikään tulleita, mutta aikuisenakin voi vielä aloittaa erikoisosastolla.
 
Turun konservatoriossa kitaransoittoa opettavat Hanna Kourula ja Tuomas Kourula. Oppilaaksi hakeudutaan keväisin valintakokeiden kautta. Lisätietoa näistä löytyy konservatorion nettisivulta.

Kitaristien konsertit lukuvuonna 2017

KITARAILLAT CRICHTON-SALISSA
Ti 9.5. klo 18.00

Kitaramestareiden, KitarasankareidenKitarissimo!n ja Turun konservatorion Suuren kitaraorkesterin konsertit ovat näkyvissä näiden omilla sivuilla.
 

Opettajat antavat mielellään lisätietoja kitaransoiton opetuksesta!

 

Hanna Kourulahanna.kourula@turunkonservatorio.fi
Tuomas Kourulatuomas.kourula@turunkonservatorio.fi

Konservatorion kitaraopettajat Suuren kitaraorkesterin harjoitustauolla 2015:

Konservatorion kitaraopettajat