Olet tässä: Orkesterit ja Kuorot > Lapsikuorot Pikkurella ja AuriellaLapsikuorot Pikkurella ja Auriella


Valmennuskuoro Pikkurella

Kuoro on tarkoitettu laulamisesta kiinnostuneille 7-8-vuotiaille lapsille. Kuoroon otetaan enintään 20 laululasta ja mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä. Kuoroon voivat ilmoittautua mukaan myös konservatorion ulkopuoliset oppilaat. Kuoroa johtaa Epp-Inna Westergård (epp-inna.westergard@turunkonservatorio.fi).

Ilmoittautuminen kansliaan kanslia@turunkonservatorio.fi elokuussa.


Ajankohtaista

PIkkurella harjoittelee maanantaisin klo 18.15-19.15
Kevätlaulajaiset ma 15.5.  klo 19.00 Vulcan-salissa

Lapsikuoro Auriella

Kuoro on tarkoitettu n. 9-12-vuotiaille tytöille ja pojille, ja sen johtajana toimii Epp-Inna Westergård (epp-inna.westergard@turunkonservatorio.fi)

Kuoro toivottaa tervetulleiksi uudet laulajat myös lähikunnista ja konservatorion ulkopuolelta. Aiempaa kuorokokemusta ei edellytetä, vaan halu laulaa yhdessä toisten kanssa ja kyky oppia uusia lauluja riittää.

Kuorojen ohjelmisto sisältää monipuolisesti erilaisia 1-3-äänisiä lauluja. Usein lauluihin liitetään myös soittimia ja liikuntaa. Lapsikuoro tekee tiivistä yhteistyötä nuorisokuoro Sigynellan kanssa.

Kuorolla on perinteisesti konsertti Lasten musiikkijuhlien aikaan maaliskuussa sekä joulu- ja kevätkonsertin lisäksi pienempiä esiintymisiä. Viime vuosina yhteistyötä on tehty mm. Aura Brassin, kansanmusiikkikoulu Väinämön kanssa ja Antti Tuiskun kanssa. Turun musiikkijuhlilla kuorolaiset ovat konsertoineet yhdessä Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin kanssa. Lisäksi osa kuorolaisista on ollut mukana Hannu ja Kerttu -ooperassa ja osa esiintynyt Laivaston soittokunnan Joulukonserteissa Turussa ja Hämeenlinnassa.

Kuoron lukukausimaksu lukuvuonna 2015-2016 konservatorion ulkopuolisilta oppilailta on 65 €.

Kuorossa laulaminen antaa myös mahdollisuuden osallistua musiikin perusteiden eli musiikinteorian ja säveltapailun opetukseen Turun konservatoriossa. Musiikin perusteet 1 on sopiva taso yli 9-vuotiaille. 

Turun konservatorion soiton- ja laulunopiskelijoilla kuoro sisältyy lukukausimaksuun ja sillä voi suorittaa opetussuunnitelmaan kuuluvan yhteismusisoinnin.

Ajankohtaista

- Auriellan ja Sigynellan yhteisenä tiedotuskanavana toimii Facebook-ryhmä Turun konservatorion kuorot Auriella ja Sigynella, johon kuorolaisten perheenjäsenet ja tarpeeksi vanhat kuorolaiset voivat liittyä mukaan.

AURIELLA: kevätkausi

Harjoitukset torstaisin klo 17.10-18.40 II krs. muskariluokassa. Kuorolla on myös viikonloppuharjoituksia 1-2 kertaa Lukukaudessa

To 4.5. harjoitukset klo 17- 18.30 
klo 18.30 - 19  tervetuloa kuuntelemaan Sigynellan ja Susinellan Suden aika -esitystä


Ma 15.5. klo 19.00 Auriellan ja  Pikkurellan kevätlaulajaiset Vulcan-salissa ( kaikki ! ) 
                Klo 18- 18.30 harjoitus 2 krs. muskariluokassa

To 11.5. & 18.5. klo 17.30-19.00 yhteisharjoitukset Sigynellan kanssa VULCANISSA niille, jotka tulevat
mukaan kesäesiintymisiin

Su 21.5. klo 18 Crichton-salissa Kuorolaisten kevätkiekaus, missä esitetään kesälaulut ja
kuorolaulutunneille osallistuneet esittävät soolojaan ja duettojaan. Jätskitarjoilu!

To 20.7. Esiintyminen Tall Ships Race -tapahtumassa, vastuuopettaja Terhi, harjoitukset myös samalla viikolla.

To 17.8. Syksyn harjoitukset alkavat, koska
la 26.8. esiintyminen Suomen luonnon päivänä Teijon kansallispuistossa, vastuuopettaja Terhi


Kuoroasu

Kuoropuku luovutetaan kuorolaiselle panttimaksukuittia (60 €) vastaan. Pantti palautetaan, kun puku palautetaan moitteettomassa kunnossa takaisin. Kuoropukujen palautukset ja panttimaksuasiat hoitaa hallintosihteeri Sirkka Latva-Mantila. Kuoropuvun voi vaihtaa isompaan samalla panttipaksulla. Ilmoittakaa vaihtotarpeesta kuoron johtajalle ajoissa, reilusti ennen seuraavaa esiintymistä!

Puvun kanssa: pitkähihainen musta paita (kansliassa myynnissä myös mustia konservatorion paitoja), mustat sukkahousut/legginsit, mustat pikkukengät/tossut.

Joskus esiinnymme myös konservatorion paidoilla yhdistettynä tummaan siistiin alaosaan. Uusia konservatorion paitoja on tullut kansliaan myyntiin iso erä. Tarjolla myös "naisten malleja" ja mustia paitoja. Konservatorion logolla varustetun paidan voi korvata myös omalla vastaavalla yksivärisellä paidalla.

Mikäli lopetat kuoroharrastuksesi, muistathan palauttaa pukusi pestynä ja toimittaa kansliaan tilinmerosi panttimaksun palautusta varten.

Kuoropuvun pesu- ja hoito-ohjeet

- Kuoropuku tulee tarvittaessa pestä 40 asteessa värilliselle pyykille tarkoitetulla pyykinpesuaineella.
- Puku kuivatetaan henkarilla muotoon kuositeltuna.
- Rumpukuivaus on kielletty.
- Silitys vain vaatteen nurjalta puolelta. Raudan lämpötila maksimissaan 150 astetta/kaksi pistettä (..)
- Mahdolliset tahrat tulee poistaa välittömästi. Ohjeita tahranpoistoon löytyy esim. Marttojen sivustolta.
- Pukua on hyvä säilyttää henkarilla. Tällöin silitystä tarvitaan harvoin.