Olet tässä: Opetus > PianoPiano

Supersuosittu piano ei juuri esittelyjä kaipaa. Se on hämmentävän monipuolinen soitin, joka on jo itsessään kuin pieni orkesteri. Lisäksi se on loistava säestysinstrumenttina ja kamarimusisoinnissa, ja sillä voi soittaa kaikenlaista ja kaikkien aikakausien musiikkia. Suuret säveltäjät Bachista Sibeliukseen ja Mozartista Šostakovitšiin ovat säveltäneet runsaasti pianoteoksia, joita jo aloittelevat pikkupianistit voivat soittaa.

Turun konservatorio on kasvattanut lukuisia maineikkaita pianisteja. Täältä ovat lähtöisin esimerkiksi sellaiset suuruudet kuin Eero Heinonen, Matti Raekallio, Juhani Lagerspetz ja Henri Sigfridsson, jotka kaikki ovat myös pitäneet mestarikursseja entisessä opinahjossaan.

Turun konservatorion energinen pianokollegio pitää kunnia-asianaan vaalia pianonsoiton klassista traditiota. Turun konservatorion pääsalissa Sigyn-salissa käytössämme on kaksi säännöllisesti huollettua, ensiluokkaista Steinway-konserttiflyygeliä.

Yhdessä Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelman pianistien kanssa on järjestetty mm. yhteisprojekteja, jotka huipentuvat konsertteihin Sigyn-salissa. Olemme juhlineet fantastisia pianosäveltäjiä, kuten Mendelssohnia, Chopinia ja Lisztiä näiden juhlavuosina.

Pianonsoiton opiskelu Turun konservatoriossa edellyttää sitä, että harjoitussoittimena käytetään akustista pianoa. Opettaja neuvoo mielellään soittimen hankinnassa. Sopiva aloitusikä pianonsoittamiselle on n. 5–7 vuotta. Pianonsoittoa opiskellaan Turun konservatorion kaikilla osastoilla. Tavoitteellinen opiskelu antaa valmiudet niin ammattilaisuuteen kuin elinikäiseen harrastamiseen ja musisoinnista nauttimiseen.

Lisätietoja pianonsoitonopiskelusta Turun konservatoriossa: Eveliina Kytömäki

Turun seudulla toimii aktiivisesti myös Pianoaura ry, jonka pääasiallinen tehtävä on pianomusiikin vaaliminen sekä pianonsoiton opiskelun ja opetuksen edellytysten parantaminen toiminta-alueellaan.

Turun konservatorion pianonsoiton lehtori Niklas Pokki on ollut mukana perustamassa Pianoakatemiaa, lue asiasta lisää.