Olet tässä: Orkesterit ja Kuorot > PuhallinorkesteriTurun konservatorion puhallinorkesteri

Turun konservatorion puhallinorkesteri perustettiin nykyisessä muodossaan keväällä 2008. Mukana kokoonpanossa on perus- ja musiikkiopistotason oppilaita sekä ammatillisessa peruskoulutuksessa olevia opiskelijoita.

Esiintymiset ovat olleet tärkeä osa toimintaa ja alusta lähtien orkesterille on tarjoutunut mielenkiintoisia tehtäviä: esiintymisiä Lasten Musiikkijuhlilla tai vaikkapa Turun puhallinmusiikkijuhlilla. Tärkeä luottamustehtävä on ollut myös konserttimatka Novgorodiin, jossa orkesteri vieraili jo ensimmäisenä toimintavuotenansa marraskuussa 2008. Tämän jälkeen konserttimatkoja on tehty mm. Raaseporiin, Lahteen, Tallinnaan ja Tampereelle. Yhteisiä konsertteja on pidetty Lahden Sinfonisen Puhallinorkesterin sekä Rauman Poikasoittokunnan kanssa. Keväällä 2012 orkesteri kantaesitti Herbert Lindholmin teoksen FONIFONIA Concertino for Alto Saxophone and Wind Orchestra, op. 74. Saksofonisolistina oli Sofia Jalonen.

Puhallinorkesteri harjoittelee Crichton-salissa keskiviikkoisin klo 18.30–20.00, ensimmäinen kokoontuminen keskiviikkona 19.8.2015. Orkesteria on perustamisesta lähtien johtanut musiikin maisteri, vaskipuhaltimien opettaja Pekka Lyytinen.

Matkakertomus Novgorod 2008

Matkakertomus Tallinna 2010