Olet tässä: Orkesterit ja Kuorot > SalonkiorkesteriTurun konservatorion salonkiorkesteri

Turun konservatorion salonkiorkesteri suoritti ensiesiintymisensä joulukuussa 2008. Siitä lähtien orkesteri on esiintynyt säännöllisesti niin omin konsertein, kuin monissa erilaisissa produktioissa Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Salonkiorkesteria on sen perustamisesta saakka johtanut Marko Autio.

Orkesterissa on pienen jousiston lisäksi puhaltimia, lyömäsoittimia sekä piano. Kokoonpanonsa vuoksi salonkiorkesteri on monipuolinen pieni orkesteri, joka pystyy esittämään hyvin monenlaista musiikkia. Orkesterin oma ohjelmisto koostuu perinteisistä salonkimusiikin osa-alueista. Mukana on wienervalsseja, ooppera- ja operettipätkiä sekä 1900-luvun alkuvuosikymmenien tanssi- ja viihdemusiikkia. Tämän lisäksi orkesteri on esittänyt myös uudempaa viihdemusiikkia.

Orkesterin omista konserteista voidaan mainita konsertit Salonkimusiikin helmiä, Luostarin puutarhassa sekä Italialainen iltapäivä. Lisäksi orkesteri piti keväällä 2012 koko illan konserttitanssiaiset.

Vuosina 2009 ja 2010 salonkiorkesteri oli Turun virallinen tango-orkesteri esiintyen tangomarkkinoiden Turun osakilpailun yhteydessä Hansatorilla. Orkesteri on esittänyt jouluina 2010 ja 2012 amerikkalaista viihteellistä jouluohjelmistoa Mistletoe and Holly -nimisissä joulukonserteissa.

Vuonna 2011 orkesteri esitti yhdessä Tarton Heino Eller -musiikkikoulun soittajien kanssa suosituimpia euroviisuja vuosien varrelta Legendary Eurovision Hits -konserteissa Turussa, Jõhvissa ja Tartossa. Keväällä 2012 orkesteri teki konserttimatkan Tukholmaan esittäen suomalaisen tanssimusiikin helmiä.

Keväällä 2013 orkesteri esiintyi Lasten musiikkijuhlien suomalaisen musiikin historiasta kertovassa näyttämöproduktiossa Kun sanat eivät riitä. Vuonna 2013 orkesteri esittää Raimond Valgren 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi säveltäjän tunnetuimpia lauluja Saarenmaan Valssi -konserteissa.

Salonkiorkesteri harjoittelee auditoriossa torstaisin klo 12.30–14.00.