Olet tässä: Orkesterit ja Kuorot > Tyttökuoro SigynellaTurun konservatorion tyttökuoro Sigynella

Turun konservatorion tyttökuoro Sigynella on tarkoitettu noin 12-18-vuotiaille tytöille. Nuoremmille laulajille on tarkoitettu lapsikuoro Auriella. Sigynellaa johtaa Terhi Lehtovaara.

Kuoron ohjelmisto sisältää kuoromusiikkia eri aikakausilta, niin kevyttä kuin "vakavaakin". Kuoro toivottaa tervetulleiksi uudet laulajat myös lähikunnista ja konservatorion ulkopuolelta. Aiempaa kuorokokemusta ei edellytetä, vaan halu laulaa yhdessä toisten kanssa ja kyky oppia uusia lauluja riittää. Kuoron ohjelmisto on 2-4-äänistä.

Kuoro on ollut mukana tekemässä Hannu ja Kerttu -oopperaa, konsertoinut yhdessä Laivaston soittokunnan kanssa sekä tehnyt yhteistyötä oman talon muiden kuorojen ja orkestereiden kanssa. Joulukuussa 2015 Sigynella oli mukana suuressa ja tunnelmallisessa Valon aika -konsertissa HK-Areenalla sekä Lastenklinikan kummien joulukonsertissa Logomossa. Ohjelmistossa huomioitiin myös Sibeliuksen juhlavuosi. Keväällä 2016 kuoro kävi konsertoimassa Haminassa ja vieraili Sibeliuksen kotimuseossa Ainolassa.

Kuoron lukukausimaksu konservatorion ulkopuolisilta oppilailta on 65 €. Kuorossa laulaminen antaa myös mahdollisuuden osallistua musiikinteorian ja säveltapailun opetukseen Turun konservatoriossa. Kuorolaisille pyritään järjestämään oma musiikin perusteiden ryhmä. lmoittautuminen musiikin perusteiden opetukseen tapahtuu kanslian kautta.

Turun konservatorion soiton- ja laulunopiskelijoilla kuoro sisältyy lukukausimaksuun ja sillä voi suorittaa opetussuunnitelmaan kuuluvan yhteismusisoinnin.

Lisämaksusta (+50€/lukukausi) kuorolaisten on mahdollista saada myös äänenkäytön ja yhtyelaulun ohjausta pienissä lauluryhmissä. Paikkoja on rajoitetusti ja ne annetaan ensisijaisesti jatkaville yläkouluikäisille kuorolaisille. 

Lisätietoja toiminnasta: terhi.lehtovaara@turunkonservatorio.fi

Laulajilla on oma WhatsApp-ryhmä, jonka ylläpitäjä on Terhi. Ryhmä on ensisijaisesti tarkoitettu laulajille, mutta jos heillä ei käytössään sopivaa puhelinta, voidaan mukaan liittää myös joku muu perheenjäsen. Sama tieto pyritään jakamaan myös muita kanavia pitkin sellaisille, jotka eivät ryhmään halua/pysty kuulumaan.

Auriellan ja Sigynellan yhteisenä tiedotuskanavana toimii Facebook-ryhmä Turun konservatorion kuorot Auriella ja Sigynella, johon kuorolaisten perheenjäsenet ja tarpeeksi vanhat kuorolaiset voivat liittyä mukaan.Tervetuloa mukaan!

Ajankohtaista

- Harjoitukset torstaisin klo 17.30-19.00 Vulcan-salissa.  Kuorolla on myös viikonloppuharjoituksia noin 2 kertaa lukukaudessa

Tiedossa olevat aikataulut (muutokset mahdollisia):

To 13.4. Kiirastorstai - ei harjoituksia
Ma 17.4. klo 18.00-20.00 Suden ajan harjoitukset Sigyn-salissa
Su 23.4. klo 18.00-20.00  Suden ajan harjoitukset Sigynissä
Ke 3.5. Suden ajan kenraali Sigynissä klo 17.00?

To 4.5. klo 18.30 Suden aika -konsertti Sigyn-salissa
To 11.5. Auriellan ja Sigynellan yhteisharjoitukset klo 17.30-19 
To 18.5. Auriellan ja Sigynellan yhteisharjoitukset klo 17.30 -19

Su 21.5. klo 18 Kuorolaisten kevätkiekaus Crichtonissa
- laulutuntilaiset esittävät soolojaan ja duettojaan talven aikana lauletusta ohjelmistosta
- kesäkuoron esiintyminen (Auriellan + Sigynellan yhteisesitykset  20.7.- & 26.8).
- jäätelötarjoilu :-)

To 20.7. Esiintyminen Tall Ships Race -tapahtumassa, samalla viikolla harjoitus
To 17.8. Harjoitukset alkavat, koska

La 26.8. esiintyminen Suomen luonnon päivänä Teijon kansallispuistossa
 
Kuoroasu

Kuoropuku luovutetaan kuorolaiselle panttimaksukuittia (60 €) vastaan. Panttimaksu palautetaan kansliaan ilmoitetulle pankkitilille, kun puku palautetaan moitteettomassa kunnossa takaisin. Kuoropukujen palautukset ja panttimaksuasiat hoitaa hallintosihteeri Sirkka Latva-Mantila. Kuoropuvun voi vaihtaa isompaan samalla panttipaksulla. Ilmoita vaihtotarpeestasi ajoissa, reilusti ennen seuraavaa esiintymistä!

Puvun kanssa käytetään mustaa trikoopaitaa, mustia sukkahousuja/legginsejä/housuja ja siistejä mustia esiintymiskenkiä.

Joskus esiinnymme myös konservatorion paidoilla yhdistettynä tummaan siistiin alaosaan. Uusia konservatorion paitoja on tullut kansliaan myyntiin iso erä. Tarjolla myös "naisten malleja" ja mustia paitoja. Konservatorion logolla varustetun paidan voi korvata myös omalla vastaavalla yksivärisellä paidalla.

Mikäli lopetat kuoroharrastuksesi, muistathan palauttaa pukusi pestynä välittömästi ja toimittaa kansliaan tilinmerosi panttimaksun palautusta varten.

Kuoropuvun pesu- ja hoito-ohjeet
- Kuoropuku tulee tarvittaessa pestä 40 asteessa värilliselle pyykille tarkoitetulla pyykinpesuaineella.
- Puku kuivatetaan henkarilla muotoon kuositeltuna.
- Rumpukuivaus on kielletty.
- Silitys vain vaatteen nurjalta puolelta. Raudan lämpötila maksimissaan 150 astetta/ kaksi pistettä (..)
- Mahdolliset tahrat tulee poistaa välittömästi. Ohjeita tahranpoistoon löytyy esim. Marttojen sivustolta
- Pukua on hyvä säilyttää henkarilla. Tällöin silitystä tarvitaan harvoin.