Olet tässä: Opetus > VaskisoittimetVaskisoittimet

Vaskisoittimia ovat trumpetti, kornetti, käyrätorvi, pasuuna, baritonitorvi ja tuuba. Näistä parhaiten pienen aloittelijan käteen sopii kornetti, jolla soiton voi aloittaa jo seitsemän vuoden iässä. Myös muista vaskisoittimista on kehitetty nuoremmille soittajille ergonomisesti sopivia juniorimalleja.

Oleellisin fyysinen kynnyskysymys vaskisoiton aloittamiseen on pysyvien hampaiden kehitys ainakin etuhampaiden osalta. Soittajan ikä, varsinkaan ikävuodet 10 vuodesta ylöspäin, eivät ole este soittoharrastuksen aloittamiseen, päinvastoin. Puhallinsoiton aloittaminen on mahdollista vaikka 15-vuotiaana, mikä ei monessa muussa soittimessa ole välttämättä enää mielekästä.
 
Äänenmuodostuksen tekniikka on samankaltainen kaikissa vaskisoittimissa. Näin ollen vaihtaminen isompaan instrumenttiin soittajan kasvaessa on helposti toteutettavissa. Vaskisoittimen soittajalle yhteissoitto on oleellinen osa soittamista ja tuo sosiaalisen lisän soittoharrastukseen.

Yhteisöllisyys, uudet soittoharrastuksen parista saadut ystävät ja yhdessä koettu soittamisen ilo ovat puhallinsoitinten soittajalle se potku, joka usein kantaa läpi koko elämän.
 
Lisätietoja vaskisoittimien opiskelusta saa trumpetinsoiton lehtori Johanna Laaksolta.