Turun konservatorio

Näytä valikko

Sirkusmusikaali

pe 2.3. klo 14
Sigyn-sali
15 / 8 €

Ei ole norsua korviin katsominen

Kirkasta väriloistetta, pelotonta huimapäisyyttä ja mystistä magiikkaa, siitä on sirkus tehty. Mutta oletko koskaan kurkistanut kulissien taakse? Teltan esiripun takaa löytyy jotain ihmeellistä, siellä on sirkuslaisten maailma. Se kätkee sisälleen erikoisia henkilöhistorioita ja ihmissuhteita, jotka laittavat ilman väreilemään. Sirkusmusikaali kaivautuu kiertävän sirkuksen reissuelämään ja tuo esiin sirkuslaisten ihmisyyttä unelmineen ja ongelmineen.

Sirkusmusikaalin tarina sijoittuu Turkuun. Kiertolaiselämää viettävät sirkuslaiset saapuvat riemukkaasti uuteen kaupunkiin ja pian alkaa tapahtua. Anna perheineen kuuluu sirkuksen siivoushenkilökuntaan, pitäen huolta sirkuksen ehkä jo parhaat päivänsä nähneistä puitteista. Anna on siskonsa Ninan kanssa elänyt sirkuselämää koko ikänsä ja nähnyt muuta maailmaa vain sirkusvankkureiden ikkunoista. Anna joutuu koetuksiin päivittäin, kun unelmat veisivät häntä mukanaan, mutta sirkus perheineen pitää häntä otteessaan.

Sirkuksen tähdistöön kuuluvan taikuri Benjaminin temput taas eivät ole parhaita päiviä nähneetkään, vaan tämä loputonta itseluottamusta puhkuvan temppuveikon puhelahjat taitavat olla taikuruutta suurempia. Benjaminin avustaja Leila etsii identiteettiään ja joutuu kohtaamaan suuria kysymyksiä. Tirehtööri kamppailee rahavaikeuksien kanssa ja taistelee kaikin voimin sirkuksen puolesta, mutta miten käy?

Musikaalin musiikiksi valikoitui kokoelma kansainvälisesti tunnettujen suurmusikaalien ja elokuvien kappaleita. Mukana on musiikkia esimerkiksi musikaaleista “The Last five years” ja “Wicked” sekä elokuvista “Frozen” ja “Mulan”. Kappaleiden suomennoksista on vastannut ryhmä Turun konservatorion ammatillisen koulutuksen opiskelijoita. Musiikin sovittaa ja johtaa Martin Segerstråle, joka on erikoistunut Lontoossa musikaaleihin ja johtaa parhaillaan Tampereella suurtuotannossa “Cats”. Musiikin toteutuksen kulmakivenä on opiskelijoista koostuva orkesteri, jonka päämäärätietoisena luotsina on vuosien ajan toiminut Marko Autio.

Sirkusmusikaalissa nähdään upeita laulajia Turun konservatorion ammattikoulutuksesta ja bändikoulusta sekä Turun ammattikorkeakoulusta. Produktion ohjaaja Jutta Lahtinen on kolmannen vuoden teatteri-ilmaisun ohjaajaopiskelija ja koreografi Timo Tamminen on kolmannen vuoden sirkusopiskelija Taideakatemiassa. He ovat myös käsikirjoittaneet teoksen yhdessä opiskelijoiden kanssa.

 

Taiteellinen ryhmä:

Käsikirjoitus: Jutta Lahtinen, Timo Tamminen ja opiskelijatyöryhmä

Ohjaus: Jutta Lahtinen

Koreografia: Timo Tamminen

Kapellimestari ja musiikin sovitukset: Martin Segerstråle

Lavastus: opiskelijatyöryhmä

Pukusuunnittelu: Minea Lehtinen

Äänisuunnittelu: Pirkka Thessler ja Mikko Maunula

Valosuunnittelu: Jutta Lahtinen

Norsun suunnittelu ja rakennus: Jutta Lahtinen, Miska Myöhänen ja Kristoffer Malm

Rooleissa:

Eevi Sjöholm, Eeli Hallikainen, Johanna Koiranen, Jacob Waselius, Sofia Liljeström, Meeri Smiley, Petri Huhtala, Senni Lyytinen, Sonja Tunturi, Roosa Manninen, Emma Kerminen, Maria Rantalankila, Milja Lempinen, Akusti Suominen, Miska Rautakorpi, Rebekka Vallinen, Inka Laitinen, Hannamaria Suvinen ja Tytti Hartikainen

 
Opiskelijatyöryhmä:
Jacob Waselius, Emma Kerminen, Sonja Tunturi, Senni Lyytinen, Milja Lempinen, Roosa Lumme, Avin Alyasi, Eevi Sjöholm, Roosa Manninen
Ohjaavat opettajat: Annika Tepponen ja Elina Arlin
Orkesteri: Turun konservatorion musikaaliorkesteri
Ohjaava opettaja: Marko Autio

 
Esitykset Sigyn-salissa

ke 28.2.2018 klo 19
to 1.3.2018 klo 14
to 1.3.2018 klo 19
pe 2.3.2018 klo 14
pe 2.3.2018 klo 19.
Kaikki esitykset ovat Turun konservatorion Sigyn-salissa.
Osoite on Linnankatu 60, sisäänkäynti Varvintorin puolelta.

Liput (ennakko täällä):

15 € aikuiset ja eläkeläiset

8 € lapset, opiskelijat

Koululaisryhmien varaukset täällä

Musikaalin kesto on noin 75 minuuttia. Esityksessä ei ole väliaikaa.

Tule seuraamaan matkaamme: Instagram: sirkusmusikaali